Servier otvorio filijalu u Kolumbiji

Bogota, Kolumbija, 25.mart 2014. godine – Servier je danas otvorio novu filijalu u Južnoj Americi, Servier Kolumbija, u prisustvu Ambasadora Francuske, gospodina  Žan Marka Laforea (Jean-Marc Laforêt) i predstavnika različitih javnih i privatnih institucija Kolumbije.

Otvaranjem filijale u Kolumbiji, kreirano je oko četrdeset radnih mesta u Bogoti, Medeljinu, Barankilji i Kaliju. Veliki broj tih zaposlenih, lekara, inženjera, farmaceuta, naučnika i administrativnih radnika dolaze sa različitih kolumbijskih Univerziteta. Za gospodina Pjera Faralda (Pierre Faraldo), Direktora za Južnu Ameriku kompanije Servier, «Kvalitet Univerziteta u Kolumbiji je velika prednost za kompanije koje vrednuju nauku, kao što je to slučaj sa Servier-om. Kroz lansiranje novih lekova, budući razvoj filijale Servier Kolumbija će doprineti značajnom porastu broja radnih mesta širom zemlje. » 

Servier Kolumbija namerava da doprinese razvoju tržišta lekova u Kolumbiji, posebno u oblastima kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, depresije, bolesti kostiju i zglobova, a uskoro i onkologiji. Na otvaranju filijale, gospodin Režis Fedrigo (Régis Fedrigo), generalni direktor filijale Servier Kolumbija, je izrazio duboku volju da učestvuje u optimizaciji nege kolumbijskih pacijenata, u uskoj saradnji sa stručnjacima iz oblasti medicine, zahvaljujući inovaciji koju donose lekovi kompanije Servier.

Servier je danas prisutan u svim zemljama Južne Amerike, gde se pozicionirao u prvih 15 najvećih istraživačkih kompanija, sa jakom aktivnošću u Brazilu, Venecueli, Argentini i Meksiku. Kompanija beleži izuzetno jak rast u tim zemljama, u proseku 15% godišnje u poslednjih 5 godina. Ambicija kompanije Servier je da dodatno pojača svoju aktivnost i dođe do 20% rasta u 2014. godini.