Servier osmi na listi evropskih investitora u farmaceutkom sektoru

Brisel, 15. decembar 2014. godine: Evropska komisija je objavila svoj godišnji izveštaj o industrijskom istraživanju i razvoju za 2014. godinu. Ovaj izveštaj rangira i analizira glavne ekonomske indikatore prvih 2500 kompanija u svetu čija ulaganja predstavljaju oko 90% ukupnih investicija u istraživanje i razvoj. Izveštaj takođe predstavlja prvih 1000 investitora u istraživanje i razvoj iz Evropske Unije, mereći ukupnu vrednost ulaganja koje te kompanije finansiraju iz sopstvenih sredstava, bez obzira na to gde se odvijaju aktivnosti istraživanja i razvoja.

Od najvećih suma uloženih u istraživanje i razvoj, Servier se nalazi na 8. mestu evropskih investitora u farmaceutskom sektoru sa investiranih 895 miliona evra, odnosno 21,4% svog konsolidovanog obrta (inovativni i generički lekovi). Servier je takođe i 8. francuski i 38. evropski investitor u istraživanje i razvoj na svetskom nivou, nezavisno od industrijskog sektora.

Ovo rangiranje potvrđuje ključnu ulogu Grupe Servier, kao jednog od glavnih investitora u istraživanje i razvoj na evropskom i svetskom nivou, u inovaciji i napretku farmaceutske industrije. Kompanija godišnje ulaže preko 25% obrta od svojih inovativnih lekova (27.8% u 2013. godini) u istraživanje i razvoj novih terapijskih inovacija u oblastima kardiovaskularnih, metaboličkih, neuroloških, psihijatrijskih, reumatoloških i onkoloških bolesti. Ova ulaganja omogućila su kompaniji Servier da trenutno sprovodi klinička istraživanja za 17 novih inovativnih molekularnih entiteta.

 

Za više informacija o izveštaju Evropske Komisije o industrijskom istraživanju i razvoju, posetite stranicu - http://iri.jrc.ec.europa.eu/scoreboard14.html